Máme něco opravdu pikantního: 5 faktů, které jste nevěděli o chilli papričkách

Chilli – buď je zbožňujete nebo nenávidíte, není nic mezi tím. Věděli jste ale, že chilli papričky mají také prokázáné účinky na hubnutí? Čtěte dál!

image

1. Látka, která dělá chilli papričky pikantními, se nazývá kapsaicin.

To je to, co dráždí i vaše oči, zatímco lapáte po dechu. Pokud to přeženete, přesně to se stane.

2. Kapsaicin je to, co vědci nazývají termogenní látkou.

Termogenní doslova znamená: produkující teplo. Většinu kalorií, které spálíme, spalujeme proto, abychom si udrželi teplotu těla.Mírné zvýšení tělesné teploty znamená, že v dlouhodobém horizontu spálímeještě několik kalorií navíc!

3. Kapsaicin stimuluje metabolismus.

Ve zprávě zveřejněné v časopisu Critical Reviews in Food Science and Nutrition bylo zjištěno, že kapsaicin nezpůsobí jen pálení úst, ale také spalování kalorií a tuků!

4. Kapsaicin má také úžasnou sílu stimulace hnědé tukové tkáně.

Hnědý tuk je dobrý typ tuku, ten, který zvyšuje počet kalorií, které spálíte, i když nedělá nic. Jak stárneme, ztrácíme velké množství hnědého tuku a ten je nahrazován tukem bílým (uhodli jste, to je ten špatný typ).

5. Existuje způsob, jak využít sílu kapsaicinu, aniž byste museli trpět očima plných slz nebo pálivými ústy.

Můžete užívat kapsle AdipoBurn XXL! Obsahují veškerý kapsaicin, který byste si mohli přát – víc, než byste získali při průměrném kořeněném jídle s chilli!

Kromě toho obsahuje AdipoBurn EXTREME také extrakt z červeného pomeranče, o kterém bylo prokázáno, že brání hromadění tuku a je známý tím, že specificky cílí na břišní tuk.

Je obohacen o extrakt ze zeleného čaje pro ještě větší podporu metabolismu a vitamín B6 – rozhodující pro metabolismus tuků!

Produkty pro vás

Mohlo by vás zajímat