5 tipů jak zmírnit celulitidu

Ve skutečnosti to není tak jednoduché. Ale máme pro vás dobrou zprávu!

image

Nejprve si pojďme srhnout, jak vlastně vzniká celulitida

98 % žen má celulitidu. Je to nepříjemné a nikomu se to nelíbí. Podstata celulitidy je skrytá pod pokožkou – v tukové vrstvě naší pokožky.

Každá osoba má jinou velikost a počet tukových buněk. Proto je u některých žen celulitida viditelnější než u jiných.

Problém celulitidy přichází, když některé tukové buňky začínají růst a stanou se většími než jiné.

image

Tukové buňky mohou růst až do 50krát větší velikosti, než je jejich původní velikost.

To blokuje lymfy a kapiláry a vytváří malé přehrady, kde se všechen odpad v těle začíná hromadit, stejně jako v řekách. Tím se ničí kolagenová síť, struktura naší pokožky.

Kdybychom o tom věděli, mohli bychom to zastavit. Když však vidíme změny na vnější vrstvě kůže, tukové buňky už otekly na neobvyklou velikost, příliš mnoho odpadu se již nahromadilo a způsobilo příliš mnoho poškození kolagenové sítě.

Existuje 1 špatná zpráva a 1 dobrá

Špatnou zprávou je, že nemůžete kompletně snížit počet tukových buněk. Jakmile jsou ve vašem těle, zůstanou tam navždy. Obvykle jsou však uloženy v oblasti břicha a hýždí.

Dobrou zprávou je, že můžete zmenšit jejich velikost a vyřešit hlavní příčinu. Ukázalo se, že úbytek hmotnosti úzce souvisí se zmírněním celulitidy.

5 tipů, jak zmenšit tukové buňky pod pokožkou a redukovat celulitidu

Nepočítejte kalorie, zaměřte se na konzumaci zdravých potravin.

Hormony hrají hlavní roli při zvěšování tukových buněk. Fungují nejlépe, když jíte širokou škálu čerstvých nezpracovaných potravin. Takže jezte co nejvíce čerstvých potravin a zkuste omezit příjem cukru, olejů, soli a potravin balených v krásných obalech bez výživové hodnoty.

Pohyb – stimuluje krevní oběh a pomáhá budovat svalovou hmotu

Čím více vaše svalové buňky rostou z pravidelné fyzické aktivity, tím více energie potřebují. Čím více jí potřebují, tím více můžete jíst. Nebo, pokud to otočíme, tím více svalů máte, tím více uloženého tuku spálíte na energii, pokud budete jíst stejné množství jako dříve.

Řekněme, že jste snědli víc, než jste měli. S větším úložným prostorem ve svalových buňkách existuje vyšší šance, že inzulín tam bude moci nechat více energie, místo aby ji přiváděl do tukových buněk a tam ukládal jako tuk.

Fyzická aktivita buduje svaly a spaluje energii. Má účinek 2 v 1

Pokud opravdu chcete zaútočit na celulitidu pomocí fyzické aktivity, je nejlepší zvolit si vytrvalostní cvičení s nízkou intenzitou. Musí trvat nejméně 2 hodiny. Po 90 minutách činnosti, jako je cyklistika nebo pěší turistika v přírodě, vám dojde energie uložená ve svalech. Energie v tukových zásobách bude v optimálním stavu pro použití.

Nejlepší je, že to nemusíte dělat více než jednou nebo dvakrát týdně. Jen se ujistěte, že kvůli tomu nejíte více.

Masírujte místa s výskytem celulitidy a používejte krém obsahující kofein

Některé triky jsou velmi jednoduché. Osvědčená metoda zmírňování celulitidy je masáž problémových partií tělovým krémem obsahujícím kofein.

Pijte hodně vody

Celulitida je problém způsobený špatným metabolismem a zpomalenou lymfou. Denně konzumujte nejméně 2 litry vody (nebo čaje, zelený čaj je vynikající) a budete na správné cestě. Dobrá volba je i investice do vysoce kvalitního diuretického nápoje. Nabízejí viditelné a velmi rychlé výsledky při hubnutí, a proto jsou velmi populární.

Spalujte tuky pomocí silného spalovače tuků

Je těžké zbavit se celulitidy pouze pomocí spalovače tuků (protože v problémových oblastech stále potřebujete svalovou a zdravou pokožku), určitě vám to však pomůže spálit tuk.

S FatBurn EXTREME můžete spálit až o 24 %* více tuku a funguje to i při odpočinku. Můžete ho konzumovat před tréninkem, jízdou na kole nebo výletem do přírody. Urychluje spalování tukových zásob téměř o třetinu!

*Účinky používání produktu se mohou u jednotlivých osob lišit a mohou se lišit od účinků popsaných na webových stránkách. Účelem našich produktů není zabránit nebo léčit jakoukoli nemoc.

Produkty pro vás

Mohlo by vás zajímat