Efektivní hubnutí – nejdůležitější jsou kalorie!

Pravděpodobně jste již slyšeli o pravidle 80:20. Toto pravidlo se vztahuje na hubnutí a znamená, že úspěšné hubnutí závisí z 80 % na stravě a (pouze) z 20 % na cvičení. Překvapuje vás to? Čtěte dál.

image

Strava je klíčová

Když začínáte svoji cestu hubnutí, mějte na paměti, že výsledek je kombinací výživy a cvičení, ale příjem potravy je v této rovnici nejdůležitější.

Bez ohledu na to, jakou stravu preferujete, dbejte na to, aby byla vyvážená a abyste se drželi zdravých, nezpracovaných potravin včetně libových bílkovin, zeleniny a ovoce. Nezapomeňte do stravy zařadit tuky – nejenže jsou některé vitamíny rozpustné v tucích, ale nenasycené tuky vás i déle zasytí.

Do svého jídelníčku se také snažte zařadit co nejvíce zdravých alternativ. Začít v malém je v pořádku (a nemusí to být růžičková kapusta).

Co takhle začít ráno miskou chutných ovesných vloček namísto granoly? Nebo si místo rafinovaných obilovin vyberte celozrnné. Lze vyměnit těstoviny za čerstvé cuketové nudle nebo si do salátu místo krutonů nasypat pečenou cizrnu?

Pokud jste to ještě neudělali, určitě řekněte „ne, díky“ limonádě a jiným sladkým nápojům ve prospěch vody.

Triky k překonání chuti na jídlo

  • Je velmi důležité, abyste si plánovali svá jídla. Takto se ujistíte, že vaše strava je výživná a vyvážená, ale můžete také předejít návalům hladu a vyhnout se nezdravým jídlům.
  • Pokud vás stejně přepadne hlad, můžete mít po ruce zdravé občerstvení.
  • Přehodnoťte svůj jídelníček a zvolte si celozrnné potraviny a potraviny bohaté na vlákninu (fazole, ovoce a zelenina), potraviny plné bílkovin (maso, ryby, tofu, ořechy...), které vaše tělo stráví pomalu a udrží vás déle v pocitu sytosti – opět méně chuti na jídlo.
  • Pijte vodu. Často si myslíme, že jsme hladoví, ačkoli ve skutečnosti máme jen žízeň.
  • Měli byste zvážit i zařazení produktů se superhvězdnou složkou garcínií kambodžskou, protože její hlavní účinná látka (kyselina hydroxycitronová – HCA) má trojí účinek: snižuje chuť k jídlu, zabraňuje ukládání nového tuku v těle a spouští proces hubnutí.

Hýbejte se

Samozřejmě, že při snaze zhubnout je nevyhnutelné spalovat co nejvíce kalorií. Dbejte na dostatek pohybu – každá aktivita se počítá! Chůze je pravděpodobně jedním z nejjednodušších způsobů, jak zůstat aktivní. Jen se ujistěte, že jste na správné cestě.

Další dobré zprávy: kalorie můžete spalovat i doma nebo při běžných činnostech – při různých pracích kolem domu, sečení trávníku, zdolávání schodů a dokonce i při nákupu potravin. Při domácích pracích je prý možné spálit od 100 do 300 kalorií za hodinu, ale vše samozřejmě závisí na druhu činnosti a na elánu, s jakým ji provádíte.

Seznamte se s KiloShred

Abychom vám pomohli rychleji dosáhnout výsledků, vytvořili jsme Kiloshred, který se zaměřuje na všechny nástrahy při hubnutí a pomáhá:

  • zvýšit metabolismus,
  • urychluje spalování tuků,
  • kontroluje příjem kalorií tím, že omezuje chuť k jídlu a blokuje vstřebávání kalorií a
  • bojuje proti zadržování vody v těle (sbohem otoky a nadýmání).

Nezní to skvěle? Vyzkoušejte jej právě teď a i vy získejte úžasné výsledky – už se nemůžeme dočkat vašeho úspěšného příběhu!