Bezplatná pomoc: 225 850 048

Blog

Recept na cheesecake s granátovým jablkem

Tento vynikající cheesecake můžete připravit v různých obměnách – některé jsou zdravé, jiné méně. Dnes vám představujeme recept na méně kalorickou, ale stále neuvěřitelně chutnou verzi. Užijte si jej bez špatného svědomí!

Na 1 cheesecake (cca 12 porcí) potřebujete:

  • 750 g nízkotučného tvarohového sýru cottage cheese 
  • 6 vajec
  • 2 banány
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 1-2 lžíce mouky
  • prášek na pečení
  • 1 granátové jablko

Postup:

  1. Oddělíme vaječné bílky od žloutků a z bílků ušleháme sníh. V mixéru smícháme žloutky, cottage cheese, banány, kokosový cukr, mouku a prášek do pečiva, dokud nezískáme hladkou hmotu. Poté do těsta opatrně vmícháme ještě sníh.

  2. Do dortové formy/pekáče vložíme papír na pečení a na něj vylijeme těsto. Pečeme po dobu 40-45 minut při 170 °C.

  3. Jakmile se koláč ochladí, umístíme jej do lednice - nejlépe přes noc. :)

  4. Před podáváním posypeme zrníčky z granátovéha jablka. Mňam!

Jak oloupat granátové jablko?

Nakrájejte ovoce na půl, ale nařízněte pouze kůru, aniž by došlo k poškození vnitřku. Pomocí prstů oddělte obě poloviny. Vezměte hlubokou misku a velkou lžíci. Ovoce otočte vzhůru nohama a držte otevřenou část nad miskou. Udeřte intenzivně horní část ovoce (kůru) lžící, aby z něj vypadaly semínka do misky. Abyste získali i ty nejvíce "vzdorující" semínka, použijte k vyloupnutí také prsty.

Dobrou chuť!

Zpět na blog