Recept na cheesecake s granátovým jablkem
Tento vynikající cheesecake můžete připravit v různých obměnách – některé jsou zdravé, jiné méně. Dnes vám představujeme recept na méně kalorickou, ale stále neuvěřitelně chutnou verzi. Užijte si jej bez špatného svědomí!
Na 1 cheesecake (cca 12 porcí) potřebujete:
- 750 g nízkotučného tvarohového sýru cottage cheese
- 6 vajec
- 2 banány
- 2 lžíce kokosového cukru
- 1-2 lžíce mouky
- prášek na pečení
- 1 granátové jablko
Postup:
- Oddělíme vaječné bílky od žloutků a z bílků ušleháme sníh. V mixéru smícháme žloutky, cottage cheese, banány, kokosový cukr, mouku a prášek do pečiva, dokud nezískáme hladkou hmotu. Poté do těsta opatrně vmícháme ještě sníh.
- Do dortové formy/pekáče vložíme papír na pečení a na něj vylijeme těsto. Pečeme po dobu 40-45 minut při 170 °C.
- Jakmile se koláč ochladí, umístíme jej do lednice - nejlépe přes noc. :)
- Před podáváním posypeme zrníčky z granátovéha jablka. Mňam!
Jak oloupat granátové jablko?
Nakrájejte ovoce na půl, ale nařízněte pouze kůru, aniž by došlo k poškození vnitřku. Pomocí prstů oddělte obě poloviny. Vezměte hlubokou misku a velkou lžíci. Ovoce otočte vzhůru nohama a držte otevřenou část nad miskou. Udeřte intenzivně horní část ovoce (kůru) lžící, aby z něj vypadaly semínka do misky. Abyste získali i ty nejvíce "vzdorující" semínka, použijte k vyloupnutí také prsty.
Dobrou chuť!
Produkty pro vás