PROČ MÁ ROHLÍK Z BÍLÉ MOUKY STEJNÝ EFEKT NA NAŠE TĚLO JAKO KOBLIHA?
Protože naše tělo považuje rohlík za jednoduchý cukr. Pro vaše tělo je to jako kobliha nebo jiná sladkost - i když vy možná nemáte takový pocit, ve chvíli kdy jej ponoříte do vaší oblíbené omáčky nebo jej namažete pomazánkou. To je důvod, proč pravidelná konzumace rohlíků nebo jiných potravin z bílé mouky (jako těstoviny, chléb, rýže atd.) není dobrý nápad. Tak proč naše tělo vnímá rohlík jako dezert? Protože nemá vlákninu.
Ano, víme, je velmi obtížné říci ne měkkému, voňavému, čerstvému rohlíku. Pokud jste zvyklí na jeho texturu a chuť, jste závislí; cokoliv celozrnného, tmavého se tomu nemůže ani přiblížit. Bohužel během desítek tisíc let evoluce se naše tělo setkalo s bílým pečivem dosti pozdě, aby se mu mohlo přizpůsobit.
Naše tělo potřebuje vlákninu
Pokud jde o sacharidy (většinou ve formě chleba, těstovin, škrobových jídel, knedlíků, noků, sladkého a slaného pečiva ...), má naše tělo lepší vztah ke všemu, co obsahuje celá zrna, a musí se proto dlouho žvýkat a pomalu trávit – semena, neoloupané ovoce a zelenina. Vláknina je tím, co dává těmto potravinám jejich pevnou strukturu.
Proč naše tělo potřebuje tolik vlákninu?
Z evolučního hlediska se naše tělo pravděpodobně muselo přizpůsobit používání vlákniny jednoduše proto, aby využilo to, co bylo k dispozici. A jelikož mělo k dispozici sacharidy v podobě různých jedlých trav (které jsme později křížením »kultivovali« do podoby moderních obilovin), ovoce a jiných divokých rostlin s vysokým obsahem vlákniny, se jim tělo přizpůsobilo. Tomu se přizpůsobila také řada mikroorganismů, jejichž domovem je naše střevo, kde žijí v míru, pokud jim poskytneme jejich oblíbenou potravu - vlákninu.
Vlákniny zpomaluje vstřebávání cukru
Výhoda vlákniny pro tělo spočívá také v tom, že nám pomáhá šetřit s důležitým zdrojem energie - cukrem. Zabraňuje tělu, aby jej používalo z potraviny (sacharidů) příliš rychle. Jelikož v minulosti obvykle nebylo jídla dostatek, byl tento efekt velice užitečný. Vláknina tedy pomáhá mít co nejdéle stabilní hladinu cukru v krvi, a tím tedy stabilní úroveň energie a také pocitu sytosti.
Proč je dobré, že cukr nepřechází do krve příliš rychle?
Cukr (glukóza) je hlavním palivem všech tělních buněk, ale pokud je ho příliš (tak jako se všemi věcmi), může být pro tělo nebezpečný. Naše tělo preferuje věci, které se dějí pomalu. Pokud se do těla dostane příliš mnoho cukru , příliš rychle (pokud jíme jednoduché sacharidy bez vlákniny – to je vše »bílé«, různé sladkosti a slané pamlsky), naše tělo se bude snažit A jestliže příliš mnoho cukru vypadá příliš mnoho v krvi (jestliže jíte jednoduché sacharidy, žádné vlákno, to je vše, co je "bílé" nebo dezerty a různé občerstvení), tělo jej chce co nejrychleji odstranit, respektive bezpečně uložit. Proto jej rychle pošle do buněk. A jestliže jej přuběžně nespotřebujeme, uloží se samozřejmě ve formě tukových zásob.
Co je horší, tento rychlý pokles hladiny cukru v krvi brzy vyvolá velký nával hladu. Takže jak vidíte, naše tělo skutečně není dobře přizpůsobeno sladkostem, nebo bílému pečivu.
Vláknina podporuje trávení a zbavuje tělo škodlivých látek
Pravděpodobně nemusíme vysvětlovat, proč je zrychlené trávení dobrá věc. Pocit lehkosti, který je spojen s pravidelným vyprazdňováním, je úžasný. Kromě urychlení trávení má vláknina také schopnost vázat na sebe škodlivé látky, aby se nezadržovaly v těle. Pomáhá tak hubnutí tím, že potlačuje chuť k jídlu, urychluje trávení a udržuje tlusté tělo zdravé.
Nekonzumujeme dostatek vlákniny a ani nám nechutná
To je bohužel smutná skutečnost. Musíme být realističtí: většina z nás nemá čas plánovat naše jídlo tak, aby zahrnovalo množství ovoce, zeleniny a celozrnných produktů. Někteří lidé takové jídlo ani nemají rádi. Takže co můžete udělat, pokud chcete mít dobře fungující trávení, které podpoří hubnutí? Můžete získat nejlepší dostupnou vlákninu - druh, jehož účinky jsou potvrzeny studiemi. A právě takový je náš borůvkový nápoj PsylliSlim.
Nejlepší přírodní vláknina pro rychlé zažívání
PsylliSlim obsahuje 3 silné a účinné složky, které zajišťují pravidelné vyprazdňování a pomáhají snížení hmotnosti. Psylliová vláknina (vyrobená ze semen jitrocele indického) zrychluje vyprazdňování střev a odstraňování toxinů. Borůvkový extrakt má příznivé účinky na žaludeční a střevní výstelku (sliznici) a podporuje trávicí systém. Kořen čekanky s inulinem rozpustným ve vodě poskytuje pocit sytosti a plnosti a zároveň slouží jako potravina pro dobré bakterie, které se nacházejí v našich střevách. Vzhledem k tomu, že stimuluje sekreci žlučníku, pomáhá také rozbíjet tuky.
Je PsylliSlim ta správná volba pro Vás?
Pokud souhlasíte alespoň s jedním z tvrzení níže, doporučujeme Vám nápoj PsylliSlim:
- Cítíte, že Vaše zažívání je pomalé
- Máte pocit neúplného vyprazdňování střev
- Zelenina, ovoce a celozrnné produkty nejsou Vašimi oblíbenými potravinami, nebo jednoduše nemáte čas jíst je pravidelně.
- Jakmile něco sníte, musíte si povolit zapínání na kalhotech.
- Chcete zhubnout, ale nevíte, jak začít.
Chcete připravit své tělo na hubnutí a očistit jej od toxinů.
Produkty pro vás